Paár Márk és a Challenger torna

2021.08.10

Az U18-as válogatott nyerte a FIBA Youth European Challenger tornát, ahol kiemelkedő szerepet nyújtott csapatunk játékosa Paár Márk is.

-Hol készültetek fel a tornára?-Mesélj egy kicsit az utazásról és az ott töltött időről.

Fehérváron készültünk fel az mkosz csarnokban és a Lake Side hotelben laktunk! Nagyon jó hangulatban telt az összes nap. Napi 2 edzés mellett nem volt időnk unatkozni és a szabadidőnket mindig együtt töltöttük, jól elvoltunk! Volt ,hogy horgásztunk ,rollereztünk ,zenéket hallgattunk.

-Vereséggel kezdtük a tornát. "Intenzitásban és agresszióban maradtunk alul " nyilatkozta Pethő Ákos a csapat edzője. Mit beszéltetek át a mérkőzés után?

Igen így van, összeültünk és megbeszéltük utána a hibákat, videóztunk és mindenki elmondta a véleményét nem pörögtünk rá a meccsre eléggé és benne volt az első meccs megilletődöttsége is. Hinnünk kellett magunkban hogy sokkal jobbak vagyunk és ez az egy vereség nem dönthet le minket menni kell tovább meg kell mutatni!


-A második mérkőzésen az írek ellen léptetek pályára. Nagyon sima mérkőzést játszottatok .Mi volt a kulcs a mérkőzésen?

Jól kezdtük el a meccset és ezt tudtuk is tartani jó védekezés mellett a támadásunkban sem volt annyi hiba, összetartott az egész csapat és hittünk egymás sikerében ,együtt élt a kispad is, óriási energiát adott a pályán lévőknek. 

-Az írek elleni mérkőzésen 19/9-et dobtál. Milyen érzés volt a nemzeti csapat egyik vezére lenni a mérkőzésen?

Igen jól sikerült meccs volt ,fantasztikus érzés volt ,hogy a csapat legjobbja lehettem de ebben nagy szerepe volt a társaimnak is és az edzőknek is. 

-Szlovákia volt a következő ellenfél. Nagyon kiélezett végig szoros mérkőzés volt. De végül sikerült kiharcolni a döntőt. Nagy tartása volt a csapatnak és ez ki is fizetődött. Milyen volt belülről ez a mérkőzés?

Feszült hangulatban ment volt, hogy elmentek 10-12 ponttal de volt bennünk tartás és nem csak magunkért kellett küzdeni, hanem az országunkat képviseltük és ez mindenkiben ott volt, küzdöttünk nem adtuk fel fejben sem és ez volt a legfontosabb szerintem elhittük, hogy nyerhetünk. Meccs végén mikor nyertünk elképesztő öröm volt bennünk hatalmas sikerként éltük meg.

-Ukrajna volt a döntő ellenfele. Hatalmasat mentetek és nagyot fordítottatok. A fordulás után még 46-29-volt az állás Ukrajnának. Mi történt ezután? Az utolsó játékrészben volt kettő nagyon fontos triplád. Így már 10 pont fölé nőtt az előnyünk, ott már lehetett sejteni ,hogy torna győzelmet arattok ?

Igen, nem kezdtük túl jól a mérkőzést ,de feljavult a védekezésünk és igy jöttek a jó támadások. Félidőben volt 12 pont ami nem kevés, tudtuk de az öltözőben is ez volt a motiváció, hogy visszajöttünk előző meccsen is! Hinni kell benne és meglesz, csapatként játszottunk mindenki sokat tudott hozza tenni. A 4. negyed utolsó perceiben jött 2 hármas egymás után és itt jött az ellenféltől az időkérés éreztük, hogy talán eldőlt de koncentráltnak kellett maradnunk az utolsó másodpercig! Hatalmas öröm volt nekünk is és az edzőknek is. Nagyon nagy boldogság volt átvenni az érmeket és tudni hogy bajnokok vagyunk! Ezután pedig jöhetett az ünneplés.

-Milyen volt ez a 4 hét a csapattal?

Ez a 4 hét volt a legjobb a nyárból. Nagyon erős barátságokat kötöttünk egymással és az edzőkkel is baráti viszony lett, ez is kulcs lehetett a viszony egymással és az edzőkkel.

-Lesz időd pihenni vagy már munkába is állsz a KKK-val?

Most kaptam 1 hét pihenőt itthon ,aztán munkába állok ,addig kihasználom és pihenéssel töltöm ezt .

-Alakul a csapatunk is. Mit vársz az idei évtől?

Igen látom az eddig igazolt játékosokat remélem jól összetudunk dolgozni mint csapat bízom benne hogy Én is több percet tölthetek majd a pályán és egy jó szezonunk lesz .

És szeretném megköszönni mindenkinek, hogy támogatott és a sok gratulációt !
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el